CONDITII DE ACORDARE A GARANTIEI

CONDITII DE ACORDARE A GARANTIEI
Conform legislatiei in vigoare, prevazuta in Legea NR.449/2003 si O.G. 21/1992, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, clientul a fost anuntat si si-a dat acceptul cu privire la conditiile de acordare a garantiei:
1. Termenul de garantie comerciala este de 24 luni de la data cumpararii produsului.
2. Garantia comerciala se acorda conform legislatiei in vigoare la data cumpararii, si este aplicabila produsului daca acesta este folosit corespunzator si in concordanta cu instructiunile de folosire de care este insotit si pentru care a fost fabricat. Acordarea garantiei se efectueaza numai daca produsul este insotit de factura/bonul fiscal de achizitie si certificatul de garantie COMPLETAT, ambele in original. Certificatul de garantie prezent este valabil numai pe teritoriul Romaniei.
*Necompletarea sau completarea incorecta a certificatului de garantie atrage dupa sine raspunderea vanzatorului si posibilitatea refuzului de primire in unitatea de service a produsului pana la remedierea situatiei de catre vanzator.
** Certificatul de garantie nu este transmisibil.
3. Garantia nu poate fi solicitata pentru:
a. Consumabilele de care a fost insotit produsul principal cum sunt: acumulator, incarcator, hands-free, card de memorie, dispozitiv bluetooth, husa, cablu de date, carcasa de rezerva, etc., doar daca acestea nu sunt conforme la prima despachetare/utilizare a produsului.
* Pentru acumulator, incarcator, hands-free, card de memorie, dispozitiv bluetooth, husa, cablu de date, carcasa de rezerva, etc. care au venit impreuna cu produsul, perioada de garantie este de 12 luni.
b. Daune cosmetice, doar daca acestea sunt observate la prima despachetare/utilizare a produsului.
c. Nerespectarea conditiilor de manipulare, transport, pastrare, instalare, punere in functiune prevazute in manualul de utilizare.
d. Produsul a fost utilizat in conditii ce contravin standardelor tehnice pentru care produsul a fost fabricat.
e. Produsul a fost utilizat in alte scopuri decat cele pentru care a fost fabricat si care sunt descrise in fisa de prezentare a produsului.
f. Produsul este prezentat unitatii de service neinsotit de documentele obligatorii precizate la punctul 2.
g. Produsul prezinta deteriorari cauzate de socuri mecanice, socuri electrice, patrunderi de lichide, expuneri la temperaturi extreme (functionarea repetata in regim de mari diferente de temperatura provoaca fenomenul de “condens” intern), utilizare gresita sau neglijenta, schimbari ale starii aparatului, pastrarea in conditii improprii, expunerea excesiva la umezeala sau radiatii solare, deteriorarea capacelor de protectie sau neglijentei in utilizare.
* Aparatul in sine cat si bateria au preinstalati senzori de umiditate care se pot activa inclusiv la prezenta condensului.
h. Produsul a fost utilizat impreuna cu alte accesorii in afara celor recomandate de producator (alte baterii decat cele recomandate de producator, alt incarcator de retea decat cel original, care poate furniza tensiuni de alimentare diferite fata de cea nominala specificata in manualul de utilizare, incarcatoare auto, hands-free, etc.).
i. Interventii software sau reparatii executate de alte persoane decat angajatii CENTRUL DE SERVICE VONINO.
j. Neconcordanta intre seria SN / IMEI inscrisa pe certificat, cea inscrisa pe produs si cea electronica din produs.
k. Sigiliul aplicat de catre producator/vanzator a fost deteriorat, sters sau inlocuit.
l. Aparitia pixelilor defecti (puncte luminoase sau intunecate) pe ecran, mai putin decat 4, ceea ce nu se considera defect al ecranului.
* Prezentul produs are in componenta subansamble electronice si mecanice delicate, care necesita respectarea cu strictete a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, exploatare, intretinere si reparatie prevazute in manualul de utilizare.
**Capacitatea bateriilor poate fi diminuata in mod gradual in cazul folosirii produsului la temperaturi prea joase sau prea inalte. Autonomia bateriilor/acumulatorilor va scadea treptat o data cu “imbatranirea” acestora.
*** in cazul protestului la refuzul de acordare a garantiei sau anularea acesteia cumparatorul are dreptul de a se adresa organelor competente. Expertiza tehnica pentru anularea garantiei este efectuata de un organism tehnic neutru.
4. in cazul defectarii in conditii normale de utilizare pe durata perioadei de acordare garantiei comerciale consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata (O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat defectul; importanta in utilizare a defectului; daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator; O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente).
5. Perioada de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data predarii produsului la service, pana la data repunerii in stare de functionare si predare catre client a produsului.
8. Durata medie de utilizare a produsului este de 3 ani. CENTRUL DE SERVICE VONINO asigura contra cost, reparatii in afara perioadei de garantie, pe toata durata medie de utilizare a produsului.
9. in cazul defectarii produsului, cumparatorul va trebui sa se prezinte la magazinul de unde a achizitionat produsul sau direct la sediul service-ului autorizat CENTRUL DE SERVICE VONINO, Bucuresti, Strada Vaselor, Numarul 60, Etaj 1, Sector 2, Cod Postal 021255
Pentru produsele care vor fi expediate prin curier rapid se vor expedia in colet: produsul insotit de certificatul de garantie in original, factura/bonul fiscal si un document in care sa fie precizat defectul constatat si situatiile in care acesta se manifesta. Taxele de curier vor fi suportate pentru expedierea catre service de catre cel care trimite si pentru returnarea produsului de catre service. in cazul in care defectul reclamat nu face obiectul garantiei ambele taxe de curier vor fi suportate de catre expeditorul initial.
10. Pentru produsele care necesita rescrierea/actualizarea softului, clientul este de acord cu stergerea tuturor datelor stocate in memoria produsului. *Recomandam ca inainte de a trimite un produs catre service sa va salvati o copie de siguranta a acestuia.
11. Termenul de reparare sau inlocuire a produselor va fi facut in cadrul unei perioade de maxim 15 zile calendaristice, care se poate prelungi cu acordul ambelor parti.
12. CENTRUL DE SERVICE VONINO nu este responsabil pentru aplicatiile instalate ulterior de catre client si nici pentru programele care nu sunt incluse in pachetul original (imagini, animatii). Acelasi lucru este valabil si pentru toate functiile activate ulterior de catre client. Cumparatorul este responsabil pentru pierderea, distrugerea sau orice alt defect produs acestui aparat sau programelor sale si pentru defectiuni directe sau indirecte de orice natura rezultate din folosirea acestor aplicatii.
13. Subsemnatul, in calitate de client, declar ca sunt de acord sa se efectueze constatarea defectiunii si natura acesteia. Am luat la cunostinta ca in cazul in care nu am respectat indicatiile din Certificatul de garantie si instructiunile de utilizare, sau produsului i-a expirat perioada de garantie, reparatia se poate executa cu acceptul meu in afara garantiei. De asemenea, cumparatorii trebuie sa stie ca prezenta simbolului (aplicat pe ambalaj, pe instructiunile de utilizare sau pe certificatul de garantie al produsului) pubela cu roti, barata cu doua linii in forma de “X”, indica faptul ca produsele electrice si electrocasnice trebuie predate la magazin, in cazul cumpararii unui nou produs, sau la un centru de colectare pentru produsele neutilizate in gospodarie, ca fiind defecte sau depasite tehnic. Am primit produsul in stare de functionare si am luat la cunostinta despre conditiile de acordare a garantiei.
15. Cumparatorului i-a fost probata functionarea corespunzatoare a produsului si i s-a explicat modul de utilizare. Cumparatorul a verificat inventarul de livrare al produsului inclusiv existenta ghidului rapid de utilizare si punere in functiune in limba romana. Cumparatorul a luat la cunostinta de integritatea suruburilor si sigiliilor produsului
16. CUMPARATORUL ESTE DE ACORD LA CUMPARAREA PRODUSULUI CU CONDITIILE DE MAI SUS SI NU ARE PRETENTII ULTERIOARE DE ORICE NATURA. PRIN SEMNAREA CERTIFICATULUI DE GARANTIE SE ATESTA ACEST FAPT.
*Perioada de Garantie se calculeaza din momentul in care produsul a fost vandut de catre distribuitor catre utilizatorul final, data inscrisa pe factura/bonul fiscal.
** Garantia Comerciala poate diferi de Garantia legala de conformitate, iar prin garantia comerciala nu sunt incalcate drepturile consumatorului in legile aratate mai sus si nici cele privind viciile ascunse. Garantia legala de conformitate se acorda pe o perioada de 24 luni.
*** Pe perioada de acordare a garantiei este necesara pastrarea ambalajelor originale (cutie, folii protectoare, pungi de protectie, etc.)
**** Produsele neridicate de la unitatea de service in termen de 60 de zile calendaristice de la finalizarea operatiunilor vor fi declarate abandonate si predate centrelor de colectare.
POLITICA DE RETUR
Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.
Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca transmisa prin e-mail la adresa sales@vonino.eu si sa expediati produsul ambalat corespunsator in cel mult 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.
Model cerere retur produs
Subsemnatul ___________________________________________
va informez prin prezenta ca doresc sa returnez urmatorul produs:
Denumire Produs Returnat: ________________________________
Motivul returnarii este: ___________________________________
Comandat la data: _______________________________________
Primit la data: __________________________________________
Optiunile mele de retur sunt(alegeti una dinte cele 3 optiuni de mai jos):
• Doresc inlocuirea produsului
• Doresc sa il schimb cu un alt produs
• Doresc sa primesc contravaloarea produsului
DATE CONTACT:
Nume / Prenume: ______________________________________
Adresa: ______________________________________________
Telefon: _____________________________________________
E-mail: _____________________________________________
In cazul in care doriti contravaloare produsului va rugam sa completezi datele contului dvs.:
Banca: _____________________________________________
Cont: ______________________________________________
Nume/Prenume posesor: ______________________________
CNP: ______________________________
Formularul de retur se trimite in corpul mailului la adresa de e-mail: sales@vonino.eu.
• Sunt de accord cu completarea acestui formular si furnizarea datelor necesare returnarii produsului/produselor achizitionate.
Conditii de rambursare a contravalorii produselor:
Daca va retrageti, vom rambursa catre dvs. sumele achitate catre noi cf. documentelor fiscale de care a fost insotit produsul, fara intarzieri nejustificate si nu mai tarziu de 14 zile de la data de la care ni se va returna produsul/ ele pe care doriti sa le returnati. Vom efectua aceasta rambursare folosind modalitatea de plata prin tranfer bancar.
Daca nu primim datele necesare returnarii contravalorii in cont rambursarea contravalorii va fi efectuata prin mandat postal.
Adresa de retur a produselor:
Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa Str. Ion Heliade Radulescu, Nr. 26, Sector 2, Bucuresti, 021585 fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.
ATENTIE:
Cheltuielile de transport aferente returnarii produselor se vor achita integral de catre dvs. La returnare, nu acceptam colete cu plata ramburs.
Conditii de retur a produselor:
a. Toate produsele pe care le returnati trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ati primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre dvs.: urme de uzura, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile si ambalajele originale.
b. Trebuie sa returnati produsele insotite de certificatul de garantie in original emis de producator/ distribuitor si toate documentele cu care v-au fost livrate.
c. Daca produsele livrate au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnati produsele trebuie sa returnati si cadourile primite.
d. Daca ati cumparat mai multe produse de acelasi fel si doriti sa le returnati pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.
e. Ca returul dvs. sa fie procesat este necesar ca produsul sa fie returnat in ambalajul original, insotit de etichetele cu care l-ati primit.
f. Inainte sa returnati un produs asigurativa ca nu este protejat de parole setate de catre dvs. si ca ati sters eventualele conturi pe care le-ati definit, astfel incat sa putem readuce produsul la starea initiala din punct de vedere software.
g. Nu puteti returna un produs daca acesta a venit insotit de o licenta OEM care s-a activat de catre dvs. sau de pe care ati dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care vi l-am livrat.
h. Puteti returna foliile pentru tablete si telefoane mobile doar daca nu au fost folosite.
i. Puteti returna husele pentru tablete si telefoane mobile doar daca nu au fost folosite si sunt insotite de ambalajul original intact.
k. Ne rezervam dreptul de a diminua sumele rambursate clientului cu valoarea care rezulta din manipularea Produselor, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionalitatii Produselor, In cazul returnarii produselor incomplete, cu urme de utilizare.
Contact:
Pentru returnarea produselor comercializate de Advanced Technologies – VONINO in cadrul eMAG Marketplace ne puteti contacta prin email la adresa sales@vonino.eu si/ sau telefonic la numarul 021 569 85 33, de Luni pana Vineri intre orele 08:00 si 18:00.
Operatorii nostri va vor oferi suport in finalizarea returului dvs. si va vor oferi detalii cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalarea corecta a produselor sau contactarea unei firmei de curierat.